کد خبر:
82
| تاریخ مخابره:
۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير -
11:08
متقاضیان دارای فرزند سوم بخوانند | دستورالعمل تسهیلات قرض الحسنه ودیعه، خرید و ساخت مسکن
اصلاحیه دستورالعمل تسهیلات قرض الحسنه ودیعه، خرید و ساخت مسکن برای متقاضیان دارای فرزند سوم و بیشتر برای اجرا به پنج بانک عامل مسکن، صادرات ایران، ملت، تجارت و پست بانک ابلاغ شد.
به گزارش اترک به نقل ازهمشهری آنلاین، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به برقراری ارتباط با سامانه وزارت مسکن به منظور استعلام سوابق متقاضیان این تسهیلات توسط بانکها گفت: به موجب جز ۳، بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری مقرر شده است به متقاضیانی که فرزند سوم یا بیشتر آنها از ۱۳۹۹/۱/۱ به بعد متولد شده، تسهیلات قرض الحسنه ودیعه، خرید یا ساخت مسکن تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت شود.
وی با اشاره به اصلاح شرایط بهره مندی از تسهیلات مذکور عنوان کرد: از جمله مواردی که حسب مقررات بانکهای عامل میباید کنترل میکردند، فرم (ج) متقاضی بود بدین معناکه استفاده یا عدم استفاده متقاضی از امکانات دولتی، زمین، تسهیلات یارانهای را بررسی میکردند. اما باتوجه به اینکه روح حاکم بر قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده بر فرزندآوری تشویق و تأکید دارد لذا در بانک مرکزی به این نتیجه رسیدیم که برای دریافت این تسهیلات این بند حذف شود و دستورالعمل مربوطه اصلاح و روز چهارشنبه مورخ ۷ تیر ماه ۱۴۰۲ به شبکه بانکی ابلاغ شد.
صحابی افزود: برای مثال ممکن است فرم (ج) متقاضی قرمز باشد و از تسهیلات یارانهای و امکانات دولتی استفاده کرده باشد اما به هر دلیلی ملکی را که در اختیارش بوده را به فروش رسانده باشد.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: براین اساس بانکها تنها دو موضوع از سه موضوعی را که برای احراز فاقدین مسکن کنترل میکنند را درباره این تسهیلات مورد ارزیابی قرار میدهند. نکته اول اینکه در سامانه جامع حمایتی وزارت راه و شهرسازی که لینک آن را در اختیار بانکهای عامل قرار گرفته است، وضعیت کنونی مالکیت متقاضی را بررسی میکنند، بدین معناکه در حال حاضر ملکی به نام فرد هست یا خیر. دومین نکته استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی است که مشخص میکند فرد دارای تسهیلات فعال مسکن یا جعاله است یا خیر.
وی ادامه داد: لذا در صورتی که متقاضی ملکی به نام خود و تسهیلات فعال جعاله و مسکن نداشته باشد، بانک عامل میتواند نسبت به تشکیل پرونده در این باره اقدام کند.
به گفته مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی پنج بانک ملت، صادرات، تجارت، پست بانک و مسکن به عنوان بانکهای عامل این تسهیلات تعیین شدند و متقاضیان میتوانند با مراجعه مستقیم به شعب این بانکها از تسهیلات یاد شده بهره مند شود.